Thursday, February 2, 2012

Fish Soup


I made this recipe just after this one HERE and I used that fish head. To make the best fish soups you need to use a big fish head, but the case you don't have one use the fish you have!  
It is a  easy recipe and really delicious also! 

Kete recete e gatova fill pas kesaj KETU dhe kam perdorur koken e atij peshku. Per te bere super me te mire te peshkut ju duhet koha e nje peshku te madh, por ne rast se nuk keni perdorni peshkun, peshqit qe keni ne dispozicion! Eshte nje recete e thjeshte dhe me te vertete e shijshme! 


Ingredients for oven fish with vegetables:
 • fish head or the fish/es your're using for soup
 • boiled fish juice
 • 1 onion
 • 1 paprika
 • 2-3 normal carrots
 • 1 potato
 • 1 celery stick
 • 4-5 garlic bulbs
 • olive oil
 • black pepper
 • 1 fresh lemon juice
 • grated parsley (optional)  
Perberesit:
 • koka e peshkut/peshqit qe po perdorni per supe
 • lengu i peshkut te zier
 • 1 qepe
 • 1 spec
 • 2-3 karrota normale
 • 1 patate
 • 1 stek selinoje
 • 4-5 thelbinj hudhre
 • vaj ulliri
 • piper i zi
 • lengu i shtrydhur i nje limoni te fresket 
 • majdanoz i grire (optional)  
Boiled fish head 
Koka e peshkut te zier
Grate the onion with a greater 
Grij qepen me nje rende
In a normal pot add olive oil and put the grated onions
Ne nje tenxhere normale shto vaj ulliri dhe vendos qepet e grira
Stir them with a wood spoon
Perziej me nje luge druri
Prepare and peel : carrots, potato, paprika and celery
Pergatit dhe qero : karrotat, patate, specin dhe selinone
Cut the potato in small pieces
Pri patatet ne copa te vogla
Add the potato in the pot where onions are and stir them together
Shto patatet ne tenxheren me qepet dhe perziej se bashku
Cut also carrots in small pieces and do the same
Pri dhe karrotat ne copa te vogla dhe bej te njejten gje
Do the same with paprika and celery 
Bej te njejtin veprim me specin dhe selinone
Filer the boiled fish juice from the fish and than take the meat from the fish head of fish you're using and chop it in small pieces using your hands
Me nje ste kullo lengun e kokes se peshkut te zier ose peshkut qe ju po perdorni dhe merrni mishing e peshkut duke e bere fije fije me duar

Meanwhile stir time and after time the measure in the pot so it wont stick 
Nderkohe perziej here pas here masen ne tenxhere ne myre qe mos ngjise
Add cleaned garlic bulbs and stir again 
Shto thelbinjte e hudhrave dhe perziej
Add boiled fish juice with chopped meat fish and let it boil for up to 15 minutes
Shto lengun e peshkut te zier dhe copat e mishit dhe lere te zieje per 15 minuta
While boiling :
Gjate zierjes:
Stir one or twice more 
Perziej nje a dy here
Add black pepper, as much as u want 
Shto piper te zi, sa te deshirosh
Add grated parsley if you want to and the soup will be ready. Add now or in your own plate the fresh lemon juice
Shto majdanoz te grire nese deshiron dhe supa do te jete gati. Shtoni ne pjaten tuaj personale leng limoni te fresket
 Bon Appetit

♥ Kiki ♥

No comments:

Post a Comment

Thanks so much for the adorable comments that make my day!
Thanks for being part of my life! ♥ you all