Wednesday, October 30, 2013

Classic Waffles
Everybody loves them, eats them and wants more (that's how I feel, hope you do same) and if it's so why not cooking them home ?! The only thing that you need is the Waffle-iron and then your problems are all fixed. I bought my iron during holidays in Macedonia. The recipe I will show you is the easiest one and will do wonders, believe me :)  The only thing I wanted to add its to be careful while cooking the waffles , first read the instructions of your iron, about temperature and timing of cooking (related to the temperature) These waffles generally require 5 to 15 minutes to cook. For me : 2 first times required 11 minutes, then 8 minutes and the last ones 6 minutes. I'm specifying this fact because I can't tell you for sure how much time will u need for each time without knowing your and your iron's instructions. If you are not sure or are using an Waffle-iron for the first time (as me) check waffles after 8 minutes, just to be in. Also I can't tell you how many waffles will you get from my recipe because it depends how big is your iron, I got 11 waffles :) ...Well this are the basics, the rest is up to you 


Dhe pse ne Shqiperi eshte ende nje risi e nuk mund ti gjejme ato kudo, te gjithe ne i duam Waffles. Por nese i keni provuar atehere me siguri keni rene ne dashuri me to ashtu sic une. Jane nje vakt perfekt qofte ky mengjes, dreke apo darke; mm dhe pse jo zamer :) Dhe nese i keni konsumuar do te donit ti kishit pjese se menyse suaj shtepiake ku nuk do tju duhej te vishenit e te dilnit per ti ngrene. Epo...e vetmja gje qe ju pengon nga te vepruarit ne menyre te tille eshte pasja e nje tosti per waffles. Ne momentin qe e siguroni kete cdo problem i juaji do te zhduket si me magji. Tostin per waffles une e bleva gjate pushimeve te mia ne Maqedoni, ne nje supermarket. Kjo recete eshte me e thjeshta e mundshme dhe do te beje mrekullira, me besoni. E vetmja gje qe une do te doja te shtoja ishte te kishit kujdes gjate gatimit te tyre ne tost, te lexonit me pare instruksionet e tostit ne lidhje me temperaturen e tij dhe kohezgjatjen e gatimit ne lidhje me kete temperature, pasi cdo tost ka metoden e tij specifike. Keto waffles kerkojne pergjithesisht nga 5 deri ne 15 minuta per tu gatuar. 2 heret e para mu deshen 11 minuta, pastaj 8 minuta e ne fund 6 minuta. Po e cilesoj kete fakt pasi nuk mund tju them me ekzaktesi sa minuta do te duhen per secilen pjekje pa ditur llojin dhe instruksionet e tostit tuaj. Nese nuk jeni te sigurt apo ndoshta eshte hera e pare e juaja qe perdorni nje tost per waffles (si vete une) kontrolloni waffles pas 8 minutash per te qene te sigurt dhe brenda. Gjithashtu nuk mund t'ju them me saktesi se sa waffles do te perfitoni nga receta ime pasi varet nga madhesia e tostit tuaj, une perfitova 11 waffles :) ...Epo mendoj se keto jane baziket, pjesa tjeter ju mbetet juve ne dore 

Ingredients for classic waffles :
 • 256 gram all-purpose flour
 • 4 tsp baking powder 
 • 1 tsp salt 
 • 2 tbsp white sugar 
 • 2 eggs 
 • 1 tsp vanilla extract 
 • 76 gram melted butter 
 • 375 ml warm milk
Perberesit per waffle klasike :
 • 256 gram miell 
 • 4 tsp baking powder (fryres embelsirash) 
 • 1 tsp kripe 
 • 2 tbsp sheqer 
 • 2 veze 
 • 1 tsp ekstrakt vanilje
 • 76 gram gjalp i shkrire 
 • 376 ml qumesht i ngrohte  
 In a large bowl mix together flour, salt, baking powder and sugar. Set aside
Ne nje tas te madh perziej se bashku miellin, kripen, fryresin e embelsirave dhe sheqerin. Ler menjane
 In a separate bowl, beat the eggs 
Ne nje tas tjeter, rrih vezet 
 Stir in the milk, butter, vanilla and mix 
Shto qumeshtin, gjalpin, vaniljen dhe perziej
 Pour the milk mixture into the flour mixture and beat until blended. Do not over blend, few lumps are fine 
Shtiej masen e qumeshtit ne masen e miellit dhe perziej se bashku derisa te jene bere nje mase e tere. Mos perziej me shume sec duhet, disa topa te vogla nuk prishin pune 
 Preheat the iron and put the batter on a cup so it will be more easier for you 
Ndiz tostin dhe vendose brumin ne nje gote ne menyre qe te jete me e lehte per ju 
Ladle the batter into a preheated waffle iron. Cook the waffles until golden and crisp
Shperndaj brumin ne tostin e nxehte te waffles. Gatuaj waffles derisa te jene ne ngjyre te arte dhe kerce 
 Bon Appetit

 ♥ Kiki ♥

4 comments:

 1. Nice to know that you made them !! Now i'm packing to live with you
  xx

  ReplyDelete
 2. Kiki, I love your blog! It's awesome! And your waffles look delicious! I have a similar blog and just posted sushi recipe. Hope you like it!

  Ema
  ourloveinbloom.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. This is so perfect, looks delicious! I'm craving waffles now :(

  ReplyDelete

Thanks so much for the adorable comments that make my day!
Thanks for being part of my life! ♥ you all