Tuesday, August 28, 2012

Lemon Jumbles


I cooked this recipe few days ago and I really liked these sweet bites. They have the lemony flavor which is awesome and a great texture. They are super simple to make and you can even let your children help you.

E gatova kete recete para disa ditesh dhe me pelqyen me te vertete keto kafshata te embla. Kane shijen e limonit qe eshte mbreslenese dhe nje teksture te mrekullueshme. Jane shume te thjeshta per t'u gatuar dhe mund t'i lini dhe femijet tuaj t'ju ndihmojne


Ingredients for lemon jumbles:
 •  75 gram unsalted butter, room temperature  
 • 115 gram granulated sugar
 • grated rind of 1 lemon 
 • 1 eggs, lightly beaten 
 • 4 tbsp (60 ml) lemon juice 
 • 350 gram flour 
 • 1 tsp (5 gram) baking powder
 • 1 tbsp (15 ml) milk
 • icing sugar, to serve 

Perberesit :
 • 75 gram gjalp jo i kripur, ne temperature dhome
 • 115 gram sheqer
 • lekura e grire e nje limoni 
 • 1 veze, e rrhur lehte
 • 4 tbsp (60 ml) leng limoni 
 • 350 gram miell
 • 1 tsp (5 gram) baking powder
 • 1 tbsp (15 ml) qumesht 
 • sheqer pluhur, per t'i sherbyer 
Cream the butter, sugar and lemon rind together in a bowl until pale and fluffy 
Ne nje tas rrih se bashku gjalpin, sheqerin dhe lekuren e grire te limonit derisa masa te jete kremoze dhe e zbehte ne ngjyre 
Add the beaten egg and lemon juice little by little as you're mixing the batter 
Shto vezen e rrahur lehte dhe lengun e limonit pak nga pak nderkohe qe perzieni masen me rrahesen
Add the baking powder at the flour bowl and mix together 
Shto baking powder tek tasi i miellit dhe perziej se bashku 
Add the flour at the bowl and mix together the ingredients until they are combined, do not over mix the batter 
Shto miellin tek tasi dhe perziej perberesit derisa te jene kombinuar me njeri-tjetrin, mos e pune me teper brumin   
Add the milk and pulse just for few seconds, you can do this step even by hand 
Shto qumeshtin dhe perziej vetem per disa sekonda, kete hap mund ta besh dhe me dore

If you didn't do the previous step by hand than form a bowl with a dough 
Nese nuk perdoret duart tek hapi i meparshem atehere krijoni nje top me brumin 
 Use a measuring tool to divide the batter in same pieces, I'm using a tbsp, you can use a regular small spoon, an small ice-cream scoop etc. Work with hands these little pieces to a small bowls 
Perdor nje mjet matjeje per te ndare brumin ne copa te barabarta, une po perdor nje tbsp, ju mund te perdorni nje luge te vogel normale, nje luge akulloreje jo shume te madhe etj. Punoni me duar keto masa te vogla duke i kthyer ato ne topa te vegjel
Roll each piece into a sausage shape with your hands and twist in the prepared baking sheet in the middle to make an "S" shape (I did them backward :P)
Rrotullo cdo pjese me duar ne formen e nje salciceje dhe perdridhe ne letren e furres ne mes duke krijuar formen e "S" (une e bera mbrapsht :P)
Baking Temperature : 160 grade C,    Timing :  15-20 minutes 
Temperatura pjekjes : 160 grade C,    Kohe-zgjatja :  15-20 minuta
Let them cool completely and sieve icing sugar before serving 
Lerini te ftohen plotesisht dhe sit sheqer pluhur siper tyre para se t'i sherbeni 
Bon Appetit

♥ Kiki ♥

No comments:

Post a Comment

Thanks so much for the adorable comments that make my day!
Thanks for being part of my life! ♥ you all