Tuesday, June 5, 2012

Kabuni


This is a traditional Albanian recipe and it has been in my family menu since I was born. I love the combination of tastes and you'll know what I mean after you've tasted so go at your kitchen and start making it. It is super easy! 

Kjo eshte nje recete tradicionale Shqipetare dhe ka qene pjese e menuse sone familjare qe kur kam lindur une. E pelqej tej mase kombinimin e shijeve dhe kete do ta kuptoni vetem mbasi ta keni provuar, prandaj shkoni ne guzhinen tuaj dhe filloni ta pergatisni. Eshte shume e thjeshte!


Ingredients for Kabuni:
 •  402 gram rice 
 • 200 gram sugar
 • 1 1/2 dish spoon butter
 • raisins
 • 1/2 tea spoon salt
 • 1 tea spoon cinnamon 
 • water

Perberesit per Kabunine:
 • 402 gram oriz
 • 200 gram sheqer
 • 1 1/2 luge gjelle gjalp
 • rrush te thate
 • 1/2 luge caji kripe 
 • 1 luge caji kanelle
 • uje
In a big pan(make sure to be big, or you will have to change that like I did) put butter and let it melt 
Ne nje tigan ose tenxhere te madhe(sigurohu qe te jete e madhe, perndryshe do te te duhet ta ndryshosh sic bera une) vendos gjalpin dhe shkrije 
Add the rice and cook it until it becomes reddish, keep stirring all way to that
Shto orizin dhe gatuaje deri sa te marre ngjyre te kuqe, perzieje gjate kohes qe gatuhet  
 Add water, salt and raisins and put on the lid. Let it cook 
Shto ujin, kripen dhe rrushin e thate dhe vendosi kapakun tiganit/tenxheres. Lere te gatuhet 
 Open the lid and keep stirring making sure the rice absorbs the water 
Hape kapakun dhe vazhdo perziej duke u siguruar qe orizi ta thithe ujin 
 Now add sugar and mix together for few seconds
Shto sheqerin dhe perziej se bashku per disa seconda 
 Bring to simmer 
Kaloje ne vlim
 Turn off the hit, add cinnamon, stir and put back on the lid. Let it set for at least 3 minutes 
Fike zjarrin, shto kanellen, perzieje masen dhe vendose perseri kapakun. Lere te rrije per te pakten 3 minuta 
Bon Appetit

♥ Kiki ♥

1 comment:

 1. This is super awesome. I am using this way of cooking it for 600 people. Thanks a lot. Yay Albania!

  ReplyDelete

Thanks so much for the adorable comments that make my day!
Thanks for being part of my life! ♥ you all