Saturday, September 3, 2011

Simple Cacao Cake


This is my first recipe in this blog so wish me luck for the rest of them :D! This one is a simple cacao cake, everyone loves it and you never get bored of it! 

Kjo eshte receta e pare ne kete blog prandaj me uroni fat me pjesen tjeter :D! Ky eshte nje kek i thjeshte me kakao, te gjithe e pelqejne dhe asnjehere  nuk merziten nga shija e tij! 


Ingredients for the cake:
 • 5 eggs
 • 510 gram sugar
 • 215 gram flour
 • 65 gram bitter cacao
 • 250 gram melted margarine or butter
 • 2 tsp baking powder

Perberesit:
 • 5 veze
 • 510 gram sheqer
 • 215 gram miell
 • 65 gram kakao e hidhur
 • 250 gram margarine ose gjalp i shkire(perdorni maraginen Bitay pasi gjalpi jone ka shije te rende)
 • 2 tsp baking powder (eshte "sode buke" embelsirash, mund ta gjeni ne dyqanet per embelsira ose Neranxi, krijon fryrje dhe shije te mire ndryshe nga soda e bukes)
In a normal sized bowl put flour, baking powder and cacao together and mix them until cacao is completely dissolved
Ne nje tas normal vendosni miellin, baking powder dhe kakaon dhe i perzieni se bashku derisa kakaoja te jete shperbere plotesisht
 In a big bowl put sugar and eggs
Ne nje tas te madh vendos sheqerin dhe vezet
Stir them together, until the sugar dissolve. If you don't know how to figure that out, leave the mix in a couple seconds and if the mix makes little bubbles it will be ready for the next step
Perzieji se bashku, deri sa sheqeri te shperbehet. Nese nuk dini si ta dalloni kete, lereni masen per disa sekonda dhe nese krijohen disa fllucka atehere masa eshte gati per hapin tjeter
 Add the mix(flour, baking powder and cacao) into the big bowl and stir them together
Shto masen(miell, baking powder dhe kakao) ne tas dhe perziej se bashku
 Add the melted margarine or butter and stir the measure. The margarine needs to be mealt and not hot but faint
Shto margarinen dhe perziej se bashku. Margarina duhet te jete e vaket dhe jo e nxehte
 Dye the baking-pan with corn oil 
Lyej tepsine me vaj misri
 Put the mix into the baking-pan 
Vendos masen ne tepsi
 Baking temperature : 150 grade C,  Timing : 45 minutes
Temperatura e pjekjes : 150 grade C,  Kohe-zgjatja: 45 minuta
 Baked cake
Keku i pjekur
Bon Appetit 


♥ Kiki ♥

No comments:

Post a Comment

Thanks so much for the adorable comments that make my day!
Thanks for being part of my life! ♥ you all