Friday, December 28, 2012

Butter Cookies


This is the basic recipe, the butter cookies recipe that every family should have in the menu just in case. They are super simple to make and you can be creative and decorate them with and however you want them! So feel free to experiment, this is one of my versions on how to do them in the Xmas holiday 

Kjo eshte receta baze, receta e biskotave te gjalpit qe cdo familjhe duhet ta kete ne menu per cdo rast. Jane shume te thjeshta per tu pergatitur dhe ju mund te beheni kreativ dhe ti dekoroni ato me cfare apo si te deshironi ju! Prandaj ndjehuni te lire te eksperimentoni, ky eshte nje nga versionet e mia si t'i bej keto biskota gjate festave te fundvitit


Ingredients for butter cookies:
 • 98 gram unsalted butter, at room temperature
 • 100 gram sugar
 • 1 egg
 • ½ tsp vanilla extract
 • 1/4 tsp salt
 • 192 gram flour
 • colored sugar or a topping glaze after baking the cookies

Perberesit per biskotat e gjalpit : 
 • 98 gram margarine/gjalp jo i kripur, ne temperature dhome
 • 100 gram sheqer
 • 1 veze
 • ½ tsp ekstrakt vaniljeje
 • 1/4 tsp kripe
 • 192 gram miell
 • sheqerka me ngjyra ose nje glaze persiper mbasi biskotat te piqen
 In a bowl cream together the butter and sugar 

Ne nje tas rrih se bashku derisa te perftohet nje mase kremoze gjalpin me sheqerin 
 Add the egg and vanilla and mix until incorporated

Shto vezen dhe vaniljen dhe rrihi derisa te jete perzier masa 
 Add the salt into the flour bowl stir together and add it to the mixture and mix just enough to combine and the dough is nice and smooth
Shto kripen tek tasi i miellit perzieji se bashku dhe prastaj shtoje ne tasin e mases qe po pergatisim dhe perziej derisa perberesit te kombinohen dhe te kemi nje brum te bute dhe te lezetshem
 Flour the working table and put the dough, flour the dough and work it until you make a ball (just a few seconds)
Sperkat me miell tavolinen e punes dhe vendos brumin, sperkat me miell brumin dhe punoje derisa te krijosh nje top (vetem per disa sekonda)
 You can divide the dough in smaller balls like I'm doing (I advice you to do same) and open the dough with a rolling pin 1-1.5 cm thick. Keep the dough moving and floured while opening it
Ju mund ta ndani brumin ne topa me te vegjel sic po bej une (jua keshilloj dhe juve kete gje) dhe me pas hapeni brumin me okllai me nje trashesi 1-1.5 cm. Mbajeni brumin te sperkatur me miell dhe levizeni gjate kohes qe e hapni
 Using a cookie cutter , dip it in some flour and cut out your shapes. Using a spatula to help, place the cookies onto the parchment lined baking sheets. 
Duke perdorur nje prerese biskotash, zhyte ne miell dhe me pas prit brumin ne forma. Duke perdorur nje spatul per ndihme, vendos biskotat ne tepsine e mbuluar me leter furre
 Put on top of each cookie the colored sugar if you're using them
Vendos siper cdo biskote sheqerka me ngjyra nese po i perdorni
 Baking Temperature : 190 grade C,    Timing :  about 13-15 minutes (or until golden brown at edges)
Temperatura pjekjes : 190 grade C,    Kohe-zgjatja :  per rreth 13-15 minuta (ose derisa te jene kafe e arte ne konture) 
Bon Appetit

 ♥ Kiki ♥

1 comment:

Thanks so much for the adorable comments that make my day!
Thanks for being part of my life! ♥ you all