Saturday, September 22, 2012

Mashed Potatoes


We all cook mashed potatoes, but I beat most of you buy it in the store and yes this is the fastest way to do it. But I'm telling you this is the perfect and the most simple mashed potatoes recipe ever and it will take almost same time as the bought one. If you are using the potato ricer (believe me, you should have one home) and if you're potatoes have thin skin than don't peel them because the potato ricer will get that out of your potatoes. The ingredients and procedure is really simple so there is nothing left to say besides : LET:S GET STARTED.

Te gjithe gatuajme pure patatesh, por ma merr mendja qe shumica prej jush e blejne neper dyqane dhe po kjo eshte menyra me e shpejte. Por po ju them qe kjo eshte receta me e thjeshte dhe perfekte e purese se patates, dhe do t'ju marre nje kohe pothuaj te njejte me ate te bleren. Nese po perdorni shtypesen e patates qe po perdor une (me besoni, duhet ta keni nje te tille ne shtepi) dhe nese patatet tuaja e kane lekuren e holle atehere mos i qeroni pasi vete shtypesja e grumbullon lekuren tek pjese e siperme e saj. Perberesit dhe procedura jane shume te thjeshta, prandaj sme mbetet gje tjeter vecse te them : LE TE FILLOJME.


Ingredients for mashed potatoes :
 •  900 gram potatoes (you're favorite brand)
 • 57 gram unsalted butter
 • 188 ml whole milk
 • 2 tbsp (30 ml) heavy cream
 • salt
 • pepper 

Perberesit per purene e patateve:
 • 900 gram patate (lloji juaj i preferuar i patates)
 • 57 gram gjalp jo i kripur
 • 188 ml qumesht i plote (me % te larte yndyre)
 • 2 tbsp (30ml) ajke guzhine
 • kripe 
 • piper 
First you got to peel the potatoes and cut the big ones in two
Si fillim duhet te qeroni patatet dhe ti prini patatet e medhaja ne dysh
Fill a pot with water(cold water) and add in a sprinkle of salt, add the potatoes and cook on medium heat for about 25-30 minutes or until the potatoes are tender. Here is a quick tip : don't boil water and then add the potatoes like it happens random, because that way the outside part of potato with cook in a short period of time while the inside part will uncooked. Put the potatoes in cold water and let them boil in the same time
Mbush nje tenxhere me uje(uje te ftohte) dhe hidh pak kripe, shto patatet dhe gatuaj ne zjarr normal per 25-30 minuta ose derisa patatet te jene te buta. Nje keshille e shpejte : mos e ziej ujin dhe pastaj te shtosh patatet sic ndodh rendome, pasi ne kete menyre pjesa e jashtme e patates do te gatuhet ne nje kohe te shkurter nderkohe qe pjesa e brendshme do te mbese e pagatuar. Fut patatet ne uje te ftohte dhe leri te vlojne se bashku ne te njejten kohe 
The best way to drain the potatoes is to put them into a strainer
Menyra me e mire per te thare patatet eshte ti kullosh ato ne nje kullester 
In a small sauce pan, add the milk, cream and butter and heat until the butter has melted and the milk is hot but don’t bring it to a boil
Ne nje tenxhere te vogel vendosni qumeshtin, ajken e guzhines dhe gjalpin dhe lereni te gatuhet derisa gjalpi te jete tretur dhe qumeshti te jete nxehur, por mos e kalo ne vlim
Press the potatoes in a potato ricer (or mash them with a potato masher) in a large bowl, season well with salt and pepper and add little by little the warm milk and butter mixture. Using a spoon, mix everything together. I suggest you to add the milk little by little because It depends on how stiff or loose you want your mashed potatoes(I didn't use all the milk+butter mixture)
Shtyp patatet ne shtypesen e patateve (me shtypesen si e imja, ose me nje shtypese te thjeshte) ne nje tas te madh, hidhi kripe dhe piper dhe shto pak nga pak masen e qumeshtit dhe gjalpit. Duke perdorur nje lufe perziej masen. Ju sugjeroj ta shtini qumeshtin pak nga pak sepse varet sa te trashe apo te holle e deshironi purene e patateve (une nuk e perdora te tere masen e qumeshtit+gjalpit)
Bon Appetit

♥ Kiki ♥

No comments:

Post a Comment

Thanks so much for the adorable comments that make my day!
Thanks for being part of my life! ♥ you all